Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Δημοπράτησης Φωτοβολταϊκών από Γερμανικό Όμιλο


Το pvXchange είναι ένα δημιούργημα γερμανικών επενδυτικών ομίλων, όπως η WHEB, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα δημοπράτησης φωτοβολταϊκών προϊόντων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου. Όπως ανέφεραν πρόσφατα οι ιδρυτές του, το pvXchange σκοπεύει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο φέτος και να χρησιμοποιήσει νέα μέσα για να ισχυροποιήσει τη θέση του στις διεθνείς αγορές.
Με μια εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 180 MW, η εταιρεία του Βερολίνου που διαχειρίζεται το σύστημα, μπόρεσε να προβεί το 2010 σε υπερδιπλάσιες δημοπρατήσεις φ/β από ότι την προηγούμενη χρονιά. Οι σχετικές συναλλαγές αυξήθηκαν στο οκταπλάσιο, αγγίζοντας τα 85 MW στην ίδια περίοδο. Σκοπός της πλατφόρμας είναι να παρέχει στους επενδυτές, τους κατασκευαστές και τις εταιρείες πώλησης ένα διαφανές πλαίσιο εμπορίας με ανταγωνιστικές τιμές.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια πρωτότυπη προσπάθεια που εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες για εμπορικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου. «Παγκοσμίως, αρκετές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τις δυνατότητες που τους προσφέρει ένα δίκτυο πιθανών αγοραστών και πωλητών», εξηγεί ο Κάι Μάλκβιτς, διευθυντής της pvXchange GmbH. Επομένως, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι περίπου 50 νέες εταιρείες συμμετέχουν κάθε εβδομάδα στο σύστημα.
«Επί χρόνια, δείξαμε ότι το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο μπορεί να αντιδρά ευέλικτα στις διακυμάνσεις της αγοράς. Θα επενδύσουμε ολοένα και περισσότερο στις νέες αγορές στους επόμενους μήνες, καθώς και στη βελτίωση των μεθόδων μας για τους πελάτες», τόνισε ο κ. Μάλκβιτς.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου