Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές στην Κρήτη



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Γόρτυνας της Κρήτης σε συνεργασία με τον “Σύλλογο Φίλων του Περιβάλλοντος” με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος κι είχε ως αντικείμενο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και την προστασία του οικοσυστήματος.

Το παρών έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Οι ομιλητές της ημερίδας με τίτλο: “Ενέργεια-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-Προστασία του περιβάλλοντος”, επιδίωξαν να παρουσιάσουν και να αναλύσουν στο ακροατήριο τα θετικά και τα αρνητικά που έχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνάμα επιχείρησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Την ικανοποίησή τους τόσο από την ανταπόκριση του κοινού, όσο και από τα αποτελέσματα της ημερίδας, εξέφρασε ο πρόεδρος του “Συλλόγου Φίλων του Περιβάλλοντος” Μανώλης Χατζηθωμάς, που ευχαρίστησε τον Δήμο Γόρτυνας για την αμέριστη συμπαράσταση και την συνεργασία στην διοργάνωση της εκδήλωσης.
Να σημειωθεί πως η ημερίδα διαμοιράστηκε σε δυο συνεδρίες. Στην πρώτη εισηγητές ήταν κα Αντιόπη Γιγαντίδου, που είναι η Τομεάρχης Λειτουργίας των Κέντρων Ελέγχου Συστημάτων Μεταφοράς της ΔΕΗ κι η οποία μίλησε για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κρήτη, ο Δημήτρης Χρηστάκης (υπεύθυνος Εργαστηρίου Αιολικού Πάρκου ΤΕΙ Κρήτης) που αναφέρθηκε στην αιολική ενέργεια στην Κρήτη και τις οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις που έχει λάβει και τέλος ο τεχνολόγος μηχανικός Σταύρος Κουμάκης που ανέλυσε την εφαρμογή της φωτοβολταϊκής ενέργειας.
Στην δεύτερη συνεδρία μίλησαν ο βιολόγος και ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Σταύρος Ξηρουχάκης, που ανέλυσε τις επιπτώσεις που έχουν στη βιοποικιλότητα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κι ο εκπρόσωπος οργάνωσης εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης Φοίνιξ και μέλος του ΕΚΠΑΖ Αίγινας, Δημήτρης Ψαρράς, που εστίασε το λόγο του στη διαφάνεια, τον σχεδιασμός και την συμμετοχή των πολιτών και της κοινωνίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πηγή energia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου