Κυριακή 16 Αυγούστου 2015


Η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας της Γερμανίας, ΕΟΝ, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 21% στο πρώτο εξάμηνο του 2015, λόγω των χαμηλότερων τιμών ενέργειας.
Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 1,17 δισ. ευρώ, από 1,48 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι εκτιμήσεις επτά οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, έκαναν λόγο για 1,15 δισ. ευρώ.
Η στροφή της Γερμανίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχει υποχρεώσει την ΕΟΝ και τους ανταγωνιστές της τον κλάδο, να κλείσουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες και να μειώσουν τις τιμές πώλησης της ενέργειας, γεγονός που έχει πλήξει την κερδοφορία των «παραδοσιακών» εταιρειών κοινής ωφελείας.
Η ΕΟΝ σχεδιάζει να διαχωρίσει από το ενεργητικό τις μονάδες ορυκτών καυσίμων σε μια ξεχωριστή εταιρεία με την ονομασία Uniper, με επικεφαλής τον πρώην οικονομικό διευθυντή Klaus Schaefer.
Τα σημερινά στοιχεία αποτυπώνουν την δύσκολη κατάσταση των συμβατικών (θερμικών) σταθμών, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Johannes Teyssen.
Τα μη προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,32 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,6% στα 57,3 δισ. ευρώ. 
Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη του 2015, σε 1,4 με 1,8 δισ. ευρώ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου