Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ινδιάνικες Φυλές Μηνύουν τη Νότια Καλιφόρνια για την Κατασκευή Ηλιακής Μονάδας Παραγωγής Ενέργειας


Μια ομάδα από φυλές Ινδιάνων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν την κατασκευή ενός τεράστιου ηλιακού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην έρημο Mojave στην Καλιφόρνια.
Οι Ινδιάνικε Φυλές του ποταμού Κολοράντο νωρίτερα αυτό το μήνα κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των εποπτών του Riverside County , οι οποίοι ενέκριναν το έργο του τεράστιου ηλιακού πάρκου στην περιοχή Blyth, το οποίο θα καλύψει σχεδόν έξι τετραγωνικά μίλια .
Η μήνυση ισχυρίζεται, ότι οι αξιωματούχοι παραβιάζουν τη περιβαλλοντική νομοθεσία , της Καλιφόρνια, καθότι παρέλειψαν να ενημερώσουν τις φυλές της περιοχής και κυρίως να λάβουν υπόψη τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο project για τις περιοχές, που παραδοσιακά αποτελούν τις πατρίδες των φυλών τους.
Η Δικαιοσύνη αρνήθηκε προς το παρόν να κάνει την οποιαδήποτε ανακοίνωση, ή έστω κάποιο σχόλιο, λόγω της ανωτέρω εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης .
Ο κύριος κάτοχος του έργου ο Όμιλος Ανανεώσιμες Πηγές , υποστηρίζει, ότι το έργο έχει ισχυρή τοπική και περιβαλλοντική υποστήριξη και ότι προτού εγκριθεί, έχει υποστεί εξαντλητικούς και λεπτομερείς ελέγχους από την κυβέρνηση. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις φυλές για να αντιμετωπίσει με ανοιχτές ενημερώσεις τις ανησυχίες τους.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου