Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις για τα Πυρηνικά Καύσιμα θα Εξετάσει το Μάρτιο ο ΙΑΕΑ



Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) πρόκειται να συνεδριάσει τον επόμενο μήνα με θέμα την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας δίχως τον κίνδυνο επέκτασης των πυρηνικών όπλων. Για το σκοπό αυτό, θα εξεταστεί ένα νέο σχέδιο για τον ανεφοδιασμό των μονάδων με πυρηνικά καύσιμα.
Την ίδια στιγμή, δεκάδες κράτη, ιδίως στη Μέση Ανατολή, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ενεργειακά τους προβλήματα.
Η Βρετανία πρόκειται να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για τον ανεφοδιασμό των σταθμών. Σε αντίθεση με άλλες προτάσεις, δεν θα περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση μιας τράπεζας ουρανίου, από την οποία τα κράτη θα μπορούν να αντλούν ποσότητες σε περίπτωση διατάραξης της παροχής. Αντιθέτως, ο παραγωγός και ο πελάτης θα συμφωνούν ότι οι προμήθειες δεν θα διακόπτονται για μη εμπορικούς λόγους.
Στόχος είναι το να συνειδητοποιήσουν οι χώρες πως «μια εγχώρια δυνατότητα εμπλουτισμού του ουρανίου δεν είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται να επενδύσουν, αφού οι ποσότητες θα είναι διαθέσιμες στην διεθνή αγορά». 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου