Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

EREC: Διαλύεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός - Ομπρέλλα για τις ΑΠΕ Λόγω Υψηλών Ενοικίων

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC ), που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 6 Μαρτίου, αποφάσισε την «εθελοντική» διάλυσή του μετά από πάνω από μια δεκαετία ύπαρξης. Αιτία για τη διάλυση του ευρωπαϊκού οργανισμού - ομπρέλλα για τις ΑΠΕ ήταν τα υψηλά ενοίκια της έδρας του στις Βρυξέλλες.

«Χθες , η EREC αναγκάστηκε να αποφασίσει να πάει σε εκκαθάριση , κυρίως λόγω των υψηλών οικονομικών υποχρεώσεων του λόγω μισθώσεων για τα τρία μεγάλα κτίρια γραφείων που απαρτίζουν τον Οίκο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , την rue d' Arlon 63-67 στις Βρυξέλλες - παρ 'όλες μας τις προσπάθειες να βρει και να διαπραγματευτεί μια βιώσιμη λύση για το EREC », δήλωσε ο Rainer Hinrichs - Rahlwes , Πρόεδρος του EREC.


Ο Οίκος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Renewable Energy House) εγκαινιάστηκε το 2006 με το EREC να είναι ο κύριος ένοικος των τριών κτιρίων μέχρι το 2032 . Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας ενδιαφέρουσας πρότασης σχεδίου από τον Πρίγκιπα Laurent του Βελγίου το προηγούμενο έτος : να μετατρέψει ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο 140 χρόνων σε μία ζωντανή «βιτρίνα» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης στην καρδιά των Βρυξελλών .

«Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα λυπηρό και κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι η σύμβαση μίσθωσης του κτιρίου έχει τώρα καταλήξει να είναι η αιτία της κατάρρευσης του οργανισμού στον οποίον το REH επρόκειτο να χρησιμεύσει» , δήλωσε ο Hinrichs - Rahlwes .

«Η τελικά αναπόφευκτη διάλυση του EREC δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο ακατάλληλη στιγμή « , πρόσθεσε ο Hinrichs - Rahlwes . «Χωρίς μια ισχυρή αίσθηση της συνεργασίας , ο ευρωπαϊκός τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα χάσει έδαφος απέναντι στις ανταγωνιστικές και ολοένα και πιο απεγνωσμένες βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων, καθώς και της πυρηνικής βιομηχανίας, και των αντίστοιχων λόμπι» , προειδοποίησε ο Πρόεδρος του EREC .

«Είναι προς το συμφέρον τόσο του κοινού μας βιώσιμου μέλλοντος και του τομέα των ΑΠΕ στο σύνολό του να είναι ενωμένος και ως εκ τούτου να μην υπάρχει ανταγωνισμός για την πολιτική υποστήριξη και τη δημόσια αποδοχή . Η τελευταία δεκαετία μας έχει δείξει τι μπορεί να επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο συναίνεσης και συνεργασίας. Με την οργάνωση – ομπρέλλα να διαλύεται , θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθούν οι αναγκαίες αποφάσεις προς την κατεύθυνση ενός ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη » , κατέληξε ο Hinrichs – Rahlwes.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου