Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ομάδα Εργασίας Μελετά τη Δημιουργία Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αλβανία

 Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία χρηματιστηρίου ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία έχει συσταθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας της χώρας. Προς το παρόν, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις, με πιο πρόσφατη εκείνη της 30ης Οκτωβρίου 2015, κατά την οποία συζητήθηκε η γενική ιδέα για το μοντέλο της αγοράς ενέργειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν θεσμικά όργανα και ενδιαφερόμενα μέρη από τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και διεθνείς εταίροι, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η KfW, η GIZ και η USAID. Στη διαβούλευση συμμετέχει η Αλβανική Ένωση Εμπόρων Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Αλβανικός Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το έργο συντονίζεται από τη Γραμματεία της Ενεργειακής Κοινότητας (Energy Community) και στοχεύει στη δημιουργία ελεύθερης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως προβλέπεται στο Νόμο για τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Τη μελέτη διενεργεί η νορβηγική εταιρεία Nord Pool Consulting, στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας που προσφέρει η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην αλβανική κυβέρνηση. 


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου