Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«Έπεσε η Τάση» της ΔΕΗ


Σε μια ακόμα συνεδρίαση η μετοχή της ΔΕΗ διακρίνεται για την έντονη μεταβλητότητά της, κυρίως όμως για την αδυναμία της να κρατηθεί σε θετικό έδαφος και μαζί να διατηρηθεί άνω των 4 ευρώ.

Σήμερα μάλιστα, αν και άνοιξε με θετικό πρόσημο, κινούμενη προς τα 4 ευρώ (+2%), ακολούθως έχασε έδαφος, ενώ στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι ανέκαμψε, η αντίδραση γρήγορα «κάηκε» με αποτέλεσμα προ ολίγου να γράφει -2,5% και τιμή πέριξ των 3,8 ευρώ.

Προφανώς, πέρα από τα rebalancing και τις ανακατατάξεις χαρτοφυλακίων, εγχώριες και διεθνείς, η αγορά, κυρίως όμως οι ξένοι επενδυτές δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεπεράσουν τις ανησυχίες που εγείρονται αφενός από τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (2 δισ. ευρώ και άνω, σχεδόν στο 40% του συνολικού καθαρού δανεισμού της Επιχείρησης στα 4,8 δισ. ευρώ) αφετέρου στις αμφιβολίες για το τι θα κοστίσει στην εισηγμένη η μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ.
Ο οποίος αποτιμάται κάπου στο 1 δισ. ευρώ όταν η ΔΕΗ έχει αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α. κάτω και των 900 εκατ. ευρώ. Μιλώντας δε με καθαρά χρηματιστηριακούς όρους, αφήνοντας δηλαδή στην άκρη των πτώση κερδών στο 9μηνο, η μετοχή της ΔΕΗ μόνο μέσα στον μήνα χάνει πάνω από 21%, ενώ σε σχέση με το πρόσφατο υψηλό των 5,4 ευρώ (τον Νοέμβριο) το χαρτί υποχωρεί πάνω από 27%, με το ενδοσυνεδριακό υψηλό να χτυπάει στα 5,51 ευρώ την ίδια περίοδο.

(reporter.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου