Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σκουρλέτης: Έρχεται η Επέκταση του Δικτύου Αερίου και η Κατασκευή Αποθηκευτικών Σταθμών για Προμήθεια LNG σε Λαμία και Πάτρα


Η υπογραφή του Μνημονίου της ΔΕΠΑ με την Edison και τη Gazprom, με το οποίο αναθερμαίνεται το σχέδιο της τροφοδοσίας του ευρωπαϊκού νότου με ρώσικο αέριο δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει το σχέδιο της ανάπτυξης του φυσικού αερίου στο εσωτερικό της χώρας και ειδικά σε πόλεις όπως η Λαμία ή η Πάτρα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» 105.5, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, προαναγγέλοντας και σχετικά έργα.
«Δεν μπορεί ο κεντρικός αγωγός του ΔΕΣΦΑ να περνά έξω από τη Λαμία, και, η Λαμία να μην έχει φυσικό αέριο. Ή δεν μπορεί η Πάτρα, η τρίτη πόλη στην Ελλάδα, να μην έχει φυσικό αέριο. Μιλάμε για αναπτυξιακά έργα διακλάδωσης των αγωγών και αυτά μπορούν να γίνουν είτε με επέκταση του δικτύου όπου μπορεί είτε με την κατασκευή αποθηκευτικών σταθμών σε κάποιες πόλεις όπως το λιμάνι της Πάτρας, που θα τροφοδοτείται από πλοία με τη μορφή υγροποιημένου αερίου και από εκεί θα μεταφερθεί προς την πόλη» υπογράμμισε ο Υπουργός Ενέργειας.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου