Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Κίνα: Πακέτο Επενδύσεων 343 Δις Ευρώ σε Έργα Καθαρής Ενέργειας ως το 2020

Η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της Κίνας ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων, συνολικού ύψους 343 δισ. ευρώ, σε έργα καθαρής ενέργειας έως το 2020.
Το σχέδιο προβλέπει επενδύσεις σε αιολική, υδροηλεκτρική, ηλιακή και πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή περίπου του 50% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020.
Σημειώνεται ότι στις επενδύσεις που περιγράφονται στο νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται ποσό ύψους 138 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Και τα κεφάλαια αυτά θα επενδυθούν σε ένα έργα, σε όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ.
Η Κίνα έχει δεσμευτεί για τον τριπλασιασμό της ηλιακής ισχύος της ως το 2020, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει να ενισχύσει την παραγωγή κατά πέντε φορές περίπου.
Τα έργα αυτά, όπως είναι προφανές, δεν έχουν θετική επίδραση μόνο στο πολύ βεβαρημένο περιβάλλον της χώρας, αλλά και στην απασχόληση. 
Η Επιτροπή εκτιμά ότι οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν πάνω από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της ενέργειας την επόμενη πενταετία, αριθμός που θα ξεπεράσει κατά πολύ τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν, καθώς η χώρα προωθεί την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου