Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σε Κατάσταση Συναγερμού Εκ Νέου το Ενεργειακό Σύστημα Λόγω Ψύψους

Στη λήψη έκτακτων μέτρων αποφάσισε χθες να προχωρήσει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις που προκαλεί το δριμύ ψύχος στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Ο ΔΕΣΦΑ έχει ήδη κηρύξει το σύστημα φυσικού αερίου σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» (επίπεδο 2), ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη προβλέπει ότι θα υπάρξει μικρό έλλειμμα στην αγορά, παρά τα φορτία που συνεχώς έρχονται στη Ρεβυθούσα τις τελευταίες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, εκτός παραγωγής είναι τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ, γεγονός που περιορίζει σχετικά τις αντοχές του συστήματος.
Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι, για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια του δικτύου, δε θα γίνουν αύριο, 11 Ιανουαρίου, εξαγωγές από τις διασυνδέσεις της χώρας με Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία.

Κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, υπογραμμίσθηκε ότι μεταξύ άλλων θα πρέπει να περιορισθεί η κατανάλωση σε μονάδες φυσικού αερίου, καθώς και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ξανά το μέτρο της διακοψιμότητας (σήμερα και αύριο) στους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Οι αιχμές στη ζήτηση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φθάσει σε νέα υψηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ζήτηση Η/Ε ξεπέρασε τις 9.000 MW (έναντι 8.700 περίπου την Χριστουγεννιάτικη περίοδο), ενώ η ζήτηση φυσικού αερίου ξεπέρασε τις 270.000 MWh, από 220.000 περίπου πριν από δύο εβδομάδες. 

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου