Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε Σήμερα η Κατασκευή Φ/Β σε Στέγες Κτιρίων της ΔΕΗ


Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή φωτοβολταϊκών στεγών σε κτίρια της ΔΕΗ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, ισχύος 33,84 kWp και 32,90 kWp αντιστοίχως. Την κατασκευή του έργου αναλαμβάνει η ΔΕΗ ανανεώσιμες, κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ.

Η επιλογή των συγκεκριμένων κτιρίων έγινε με γνώμονα τον προσανατολισμό, το εμβαδόν και την καταλληλότητα της επιφάνειας (χωρίς εμπόδια - εξοπλισμό, σκιάσεις από διπλανά κτήρια).

Κάθε έτος λειτουργίας τους θα παράγονται περίπου 100 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας με τις οποίες μειώνονται κατά 70 τόνους οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αντιστοιχούν σε δενδροφύτευση 131 δένδρων και θα καλύπτουν τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον 30 νοικοκυριών Η κατασκευή των δύο φωτοβολταϊκών στεγών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 29 Ιουλίου και θα ακολουθήσει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε άλλες 25 στέγες σε κτήρια της ΔΕΗ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, συνολικής ισχύος 1 MW.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε προκηρύξει στις 5 Ιουνίου σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια των φ/β πλαισίων και των αντιστροφέων που θα εξοπλίσουν τα συστήματα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου