Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Εταιρεία της Gazprom Ξεκινά τη Β΄ Φάση Ερευνών Υδρογονανθράκων στην Βουλγαρία

 Η βουλγαρική εταιρεία φυσικού αερίου Overgas, η οποία ανήκει στην ρωσική Gazprom, ξεκινά στις αρχές Ιουλίου την δεύτερη φάση ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στο χερσαίο πεδίο στην περιοχή Προβάντια της Αν. Βουλγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Κάποιες από τις ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές Ταργκοβίστε, Σούμεν, Κασπιτσάν, Μεγάλη Πρεσλάβα και Προβαντίγια, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών διευθετείται αυτές τις ημέρες σε συνεργασία με τους κατόχους γης και τους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Επίσης, έχουν ειδοποιηθεί όλοι δήμοι της περιοχής για την έναρξη των εργασιών, ενώ οι κάτοχοι γης θα λάβουν αποζημιώσεις μέσω τραπέζης ίσες με την παραγωγή των οικοπέδων τους όταν πιστοποιηθούν τα ευρήματα.

Η Overgas διαβεβαιώνει ότι η έρευνές της δεν έχουν καμία σχέση με φυσικό άεριο από μη συμβατικές πηγές (shale gas), για τις μεθόδους εξόρυξης του οποίου έχει ξεσηκωθεί πρόσφατα σωρεία αντιδράσεων στην Βουλγαρία, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα επιβλαβείς για το περιβάλλον.
Αντίθετα, στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία τονίζει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους που βρίσκονται εν χρήσει στην Βουλγαρία από τα μέσα του 20ου αιώνα. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι οι μετρήσεις λαμβάνονται μόνο επιφανειακά με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και χωρίς κίνδυνο για το περιβάλον και τον πληθυσμό της περιοχής.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου