Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σύστημα Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Από την Ether


Η γνωστή αλυσίδα Supermarket «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με την Ether για την εγκατάσταση και παραμετροποίηση συστήματος Διαχείρισης & Εξοικονόμησης Ενέργειας σε δέκα μεγάλα καταστήματα της. Η αλυσίδα, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της πολιτικής, εμπιστεύτηκε την Ether για την εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση του συστήματος, με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών καταναλώσεων και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι προκλήσεις για την εφαρμογή μιας ενιαίας ενεργειακής πολιτικής σε ένα διασπαρμένο δίκτυο καταστημάτων με ιδιαίτερες απαιτήσεις καλύπτονται με την λύση Ether Energy Management (EEM). Με την χρήση του ΕΕΜ προσφέρεται στους υπεύθυνους της επιχείρησης η απαραίτητη ανάλυση των ενεργειακών καταναλώσεων καθώς και ο εντοπισμός του οφέλους από τις κατάλληλες παρεμβάσεις σε αυτές.
Το σύστημα Διαχείρισης & Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΕΜ, ένα καινοτόμο Ελληνικό προϊόν, συλλέγει από ένα δίκτυο έξυπνων μετρητών ενέργειας (Smart Meters) τις απαραίτητες πληροφορίες και τις μεταδίδει στους cloud διακομιστές (servers) της Ether μέσω WiFi, Ethernet ή/και GPRS. Ακολούθως ο χρήστης, μέσω σελίδας web, αντλεί σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες ενεργειακών καταναλώσεων σε μορφή διαγραμμάτων ή/και εξειδικευμένων αναφορών, ενώ παράλληλα τηρείται αρχείο με βάση το οποίο το σύστημα μπορεί να κάνει προβλέψεις, να κόβει τις κορυφές ισχύος, να επιβεβαιώνει τις χρεώσεις των πάροχων ενέργειας κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα επιμέρους στοιχεία (software & hardware) που χρησιμοποιούνται στην λύση ΕΕΜ αποτελούν εξ’ ολοκλήρου δημιουργικό αποτέλεσμα και προϊόντα της Ether, συνέπεια της καινοτομίας της στην αγορά ενέργειας.
Η Ether είναι πρωτοπόρος εταιρία στην Ελλάδα με δραστηριότητα και στο εξωτερικό όσον αφορά εφαρμογές Διαχείρισης & Εξοικονόμησης Ενέργειας. Ήδη πλέον των 50 επιχειρήσεων χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται την λύση ΕΕΜ, εξασφαλίζοντας τον βέλτιστο ενεργειακό σχεδιασμό τους και την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου