Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Επείγουσα Αύξηση της Προμήθειας Φυσικού Αερίου από την Gazprom Ζητά η Τουρκία


Λόγω έκρηξης στο αγωγό που μεταφέρει αέριο από το Ιράν, η Τουρκία ζήτησε από την Gazprom να αυξήσεις επειγόντως την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς η παροχή από το Ιράν διεκόπη.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gazprom, η οποία έχει κερδίσει τη φήμη του αξιόπιστου προμηθευτή, ανταποκρίνεται άμεσα σε αιτήματα της Τουρκίας είτε λόγω ύπαρξης τεχνικού σφάλματος ή έκρηξης ή λόγω της έλευσης του κύματος ψύχους», είπε ο Sergei Kuprianov, εκπρόσωπος Τύπου της Gazprom. «Η Gazprom πάντα αναπλήρωνε το έλλειμμα και έβρισκε τρόπους να αυξήσεις να καλύψει την αυξημένη ζήτηση».
Η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα, μετά τη Γερμανία, όσον αφορά στον όγκο του εισαγόμενου ρώσικου φυσικού αερίου. Η Τουρκία διαθέτει δύο βασικούς προμηθευτές, τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Kuprianov, δεδομένης της πρόσφατης υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν για την από κοινού κατασκευή του αγωγού Trans Anadolu, εφόσον το έργο ολοκληρωθεί, όπως προγραμματίζεται, το 2018, τότε η Τουρκία θα μπορεί να στραφεί στο Μπακού για βοήθεια.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου