Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

6 Μαρτίου 2013: Με Κεντρικό Ομιλητή τον Υπουργό Αιγαίου και Ναυτιλίας το 2ο «Energy and Shipping» του ΙΕΝΕ


Αποδεικνύοντας το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του για την ελληνική ναυτιλία και την πίστη του στις προοπτικές που ανοίγονται γι’ αυτήν μέσω της διασύνδεσής της με τον κλάδος της ενέργειας, το ΙΕΝΕ διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Σεμινάριο “Energy and Shipping”, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στοΕυγενίδειο Ίδρυμα, στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο). Το εφετινό “Energy and Shipping” τελεί υπό την αιγίδα του “International Chamber of Commerce – Hellas”, ενώ τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης.

Αναβαθμισμένη είναι εφέτος, στο 2ο “Energy and Shipping” του ΙΕΝΕ η παρουσία εκπροσώπων δυναμικών ελληνικών και ξένων ναυτιλιακών οίκων, μεγάλων εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και αναλυτών και ακαδημαϊκών. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης συγκαταλέγονται ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Γράτσος, ο κ.Νίκος Α. Βερνίκος Πρόεδρος του ICC-Hellas, ο Διευθυντής της Gibson Shipping Energy, με έδρα το Λονδίνο, κ. Steve Christy, ο κ. Christian Krohn-Hansen, Chartering Manager της StealthGas Inc., ο Καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αθηνών κ.Χαρίλαος Ψαραύτης, ο Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μερίκας, Managing Director-Shipping Division της First Business Bank και Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και του Maritime Financial Management Lab του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Πρόεδρος της Dynacom Tankers Management Ltd, κ.Γιώργος Προκοπίου, ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, ο κ. Γεώργιος Πολυχρονίου, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ, ο κ.Γεώργιος Τεριακίδης, διευθυντής του Γραφείου Ανατολικής Μεσογείου, Εύξεινου Πόντου και Κασπίας του νορβηγικού νηογνώμονα (Det Norske Veritas), με έδρα την Αθήνα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Γκόνης (Τμήμα Ερευνών της Barry Rogliano Salles, Παρίσι), η κ. Ανθή Μήλιου (RIC, Hellenic Lloyd's S.A.), ο κ.Γιώργος Κουτίνας, (Insurance Expert, Koutinas SA), καθώς και ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ.

Το 2ο Διεθνές Σεμινάριο «Energy and Shipping» του ΙΕΝΕ θα επικεντρωθεί στις παρακάτω θεματικές: 
  • Energy Cargoes and Shipping
  • Operations, Technologies, Special Vessels
  • Overview of the Global Oil and Gas Markets - Implications for Shipping
  • Financing and Insurance 
Κεντρικό άξονα του σεμιναρίου θα αποτελέσει η αυξανόμενη συμμετοχή της εμπορικής ναυτιλίας, και ιδιαίτερα του ελληνικού εφοπλισμού, στις μεταφορές ενεργειακών προϊόντων. Οι ενεργειακές πρώτες ύλες (αργό πετρέλαιο, oil products, LNG, LPG, άνθρακας) προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνόκτητο εμπορικό στόλο, γεγονός που αναμένεται να αναλυθεί διεξοδικά από τους προσκεκλημένους επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου της ενέργειας και της ναυτιλίας.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μία συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τη σημασία των θαλάσσιων ενεργειακών μεταφορών στην ενεργειακή επάρκεια των περισσότερων χωρών του κόσμου και, κατ’ επέκτασιν, στην παγκόσμια οικονομία. 
Χορηγοί του 2ου Διεθνούς Σεμιναρίου “Energy and Shipping” είναι η Prime Marine Corporation, ενώ στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγονται η εφημερίδα «Καθημερινή», το SeeNews, το Maritime Economy και τοenergia.gr 
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης με τους ομιλητές κατά ενότητα και πληροφορίες για συμμετοχή έχουν αναρτηθεί στο site του ΙΕΝΕ (www.iene.gr)
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου