Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Παναρίτι: Αποτέλεσμα της Άριστης Συνεργασίας η Συμφωνία για τον TAP

"Αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων των τριών χωρών" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, την υπογραφή της τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Ο Εντμοντ Παναρίτι προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους πρέσβεις της Ιταλίας και της Ελλάδας στα Τίρανα, Μάσιμο Γκαϊάνι και Λεωνίδα Ροκανά αντίστοιχα.


Ο Αλβανός υπουργός δήλωσε ότι "αυτή η άριστη συνεργασία (των τριών χωρών) θα συνεχιστεί στο μέλλον, σε όλες τις κατευθύνσεις".

"Ο υπουργός κ. Παναρίτι τόνισε τη σημασία της εκπόνησης μιας κοινής ατζέντας μεταξύ των τριών χωρών, για την προώθηση του έργου TAP, το οποίο θα αποτελέσει μια σημαντική γέφυρα που θα συνδέει την Αλβανία με δύο χώρες μέλη της Ε.Ε., την Ελλάδα και την Ιταλία, τις χώρες της περιοχής μεταξύ τους και θα ενισχύσει περαιτέρω ένα κοινό όραμα για την συνεργασία και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου