Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση για την Άμεση Αντιμετώπιση των Ρευματοκλοπών


Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο θέσπισης του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ) και σε συνέχεια της σχετικής 2ης διαβούλευσης του εν λόγω Κώδικα, προτίθεται να προβεί σε ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα με στόχο την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των ρευματοκλοπών στο Δίκτυο Διανομής.
Αντικείμενο της ρύθμισης είναι η καθορισμός των βασικών αρχών και κανόνων για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ρευματοκλοπών και ο προσδιορισμός των σχετικών διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται, από το αρχικό στάδιο του ελέγχου για τη διαπίστωση ρευματοκλοπής έως και την εκτίμηση της μη καταλογισθείσας ενέργειας, τον προσδιορισμό της αξίας της και τη διαχείριση των εσόδων, με τους εξής απώτερους στόχους:
α. Ανάσχεση του φαινομένου των ρευματοκλοπών.
β. Αποζημίωση των προσώπων που υφίστανται οικονομικές συνέπειες λόγω των ρευματοκλοπών.
γ. Αντικειμενικότητα, διαφάνεια και ασφάλεια δικαίου για τους καταναλωτές.

Λόγω της έξαρσης του φαινομένου των ρευματοκλοπών και δεδομένου ότι οι πρακτικές που εφαρμόζονται σήμερα βάσει εσωτερικών οδηγιών της εταιρείας διανομής δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις τρέχουσες συνθήκες, και λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκδοση του ολοκληρωμένου Εγχειριδίου Ρευματοκλοπών βάσει των προβλέψεων του Κώδικα θα καθυστερήσει, η ΡΑΕ θεωρεί αναγκαία την άμεση ρύθμιση του ζητήματος.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της 2ης διαβούλευσης σε σχέση με τη διάταξη του σχεδίου του Κώδικα για τις ρευματοκλοπές (άρθρο 95), η ΡΑΕ ζήτησε από τον Διαχειριστή του Δικτύου να υποβάλει αναλυτική εισήγησή του για τη ρύθμιση του ζητήματος μεταβατικά, έως την έκδοση του σχετικού εγχειριδίου του Κώδικα.

Η ΡΑΕ θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του Διαχειριστή και ζητά τις απόψεις των ενδιαφερόμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση kdd_consultation@rae.gr, ή εγγράφως, μέχρι και τη Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Συνημμένα αρχεία
  1. Εισήγηση ΔΕΔΔΗΕ (μέγεθος: 1.085,74 kb)
  2. Αίτημα ΡΑΕ (μέγεθος: 89,496 kb)
  3. Διατάξεις σχεδίου ΚΔΔ (μέγεθος: 111,606 kb)
 Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου