Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Κύπρος: Την Ερχόμενη Παρασκευή το Τελικό Ενδιαφέρον των Επενδυτών για τον Γ΄Γύρο Αδειοδότησης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή προτάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων των τριών τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ που διατίθενται στο πλαίσιο του γ' γύρου αδειοδότησης. Το τελικό ενδιαφέρον θα διαφανεί νωρίς το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν παρουσιάζεται σοβαρό ενδιαφέρον.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν των ενδιαφερομένων εταιρειών που είδαμε στους δύο προηγούμενους γύρους αδειοδότησης αναμένεται να υπάρξουν προτάσεις και από κάποια άλλα από τα μεγαλύτερα ονόματα εταιρειών στον κόσμο.
Απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στον κόσμο έχουν αγοράσει έναντι ακριβού τιμήματος τα λεπτομερή σεισμογραφικά των τεμαχίων 6, 8 και 10 που διατίθενται.
Μεταξύ αυτών, οι BG και ΒP και άλλες ανάλογου μεγέθους εταιρείες διεθνούς εμβέλειας. Μαζί με τα ονόματα των ΕΝΙ και TOTAL, τα νέα ονόματα αναμένεται να συνθέσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σκηνικό για την Κυπριακή ΑΟΖ, σε μια περίοδο που ουσιαστικά σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία υδρογονανθράκων βρίσκεται στο ναδίρ του ερευνητικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου