Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΚΕΔΕ: Ερωτήματα προς Δούρου για τον ΧΥΤΑ Φυλής


Επανέρχεται η ΚΕΔΕ, με χθεσινή της ανακοίνωση, στο θέμα του ΧΥΤΑ της Φυλής, αλλά και στη θέση της ότι πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που έχει την ευθύνη διαχείρισής του, πρέπει να είναι αιρετός από τους Δήμους και όχι ο εκάστοτε περιφερειάρχης Αττικής.
Η ΚΕΔΕ δηλώνει ανοικτή "στον ειλικρινή διάλογο", αλλά προειδοποιεί: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ασκήσει πιέσεις στους Δήμους, για να τους αναγκάσει να αποδεχθούν σχέδια που δεν υπηρετούν το συμφέρον των τοπικών μας κοινωνιών στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που τους δίνει η διαχείριση των κονδυλίων που έχουν στην αρμοδιότητά τους. Όσοι νομίζουν ότι θα κάνουν bullying στους Δήμους και στους δημάρχους, θα διαψευστούν".

Επίσης ερωτά την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, αν έχει συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων της Αττικής και πόσα χρόνια θα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής, ποιος είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τις υποδομές που θα τον αντικαταστήσουν, που και πότε θα γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις, πόσο θα κοστίσουν και πώς θα χρηματοδοτηθούν.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου