Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Έτοιμη να «Ξεπαγώσει» το Πρότζεκτ του South Stream αν Αλλάξει το Πολιτικό Περιβάλλον Δηλώνει η Gazprom

Έτοιμη να «ξεπαγώσει» το πρότζεκτ του South Stream σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλώνει η Gazprom, αν αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον. Αυτό δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο αναπληρωτής πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού, Andrey Kruglov.
«Η ρωσική πλευρά έχει δημιουργήσει τη δυναμικότητα για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται εν μέρει για την παροχή αερίου σε καταναλωτές στη ρωσική επαρχία του Krasnodar και στη νότια περιοχή, ενώ η υπόλοιπη δυναμικότητα έχει ‘παγώσει’. Σε περίπτωση που αλλάξει η πολιτική κατάσταση και ληφθεί η απόφαση για επανεκκίνηση του πρότζεκτ – είτε του Turkish Stream είτε του South Stream – αυτές [οι δυναμικότητες] μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Kruglov, οι συνομιλίες για τη χρηματοδότηση του South Stream μπορεί να ξεκινήσουν πάλι άμεσα.
«Έχω την πεποίθηση πως δε θα χρειαστεί προσπάθεια να ξεκινήσουμε πάλι όλες αυτές τις συνομιλίες που έχουν ήδη αρχίσει [ενν. για τον South Stream] καθώς εν γένει όλοι οι συμμετέχοντες και οι οικονομικοί οργανισμοί καθώς και οι εξαγωγικές υπηρεσίες που ενεπλάκησαν συνεχίζουν να υπάρχουν», τόνισε.
Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, είχε δηλώσει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να υλοποιήσει το πρότζεκτ του South Stream αν η Ευρώπη εγγυόνταν τη ζήτηση. 
 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου