Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ιταλία: Νέο Ρεκόρ στην Τιμή της Βενζίνης, στα 1,98 ευρώ/λίτρο

Νέο ρεκόρ σημείωσε στην Ιταλία η τιμή της βενζίνης: την ώρα που εκατομμύρια ιταλοί βρίσκονται στους δρόμους για --έστω συντομευμένες-- διακοπές, η αμόλυβδη σε αρκετά πρατήρια που βρίσκονται έξω από πόλεις άγγιζε το ένα ευρώ και ενενήντα οκτώ λεπτά. Αιτία, ο επιπλέον φόρος 0,51 ευρώ, που επιβλήθηκε από χθες και θα χρησιμεύσει για την στήριξη των σεισμοπαθών της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια. 

Σχετικά στοιχεία δημοσιοποίησε η ένωση καταναλωτών Codacons, σύμφωνα με την οποία «με τις τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης σε αυτά τα επίπεδα, για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, ο κάθε οδηγός πρέπει να ξοδέψει επιπλέον ακόμα 18,6 ευρώ σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011».

«Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα, για όλους τους πολίτες. Συνολικά, το κόστος των αυξήσεων θα αγγίξει τα πεντακόσια εξήντα εκατομμύρια ευρώ, με προοπτικές ακόμη μεγαλύτερων επιβαρύνσεων», προειδοποιεί η ιταλική ένωση καταναλωτών. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αύξηση της τιμής της βενζίνης αποθάρρυνε ένα επιπλέον 15% των Ιταλών που την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τις πόλεις, ούτε για την παραδοσιακή, σύντομη «απόδραση» του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου