Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Κίνα: Ξεπεράσαμε τις ΗΠΑ στα Συνδεδεμένα Αιολικά με 52,5 GW


Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στην ποσότητα αιολικής ισχύος που είναι διασυνδεδεμένη με το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αρμόδια αρχή διαχείρισης του δικτύου. Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου, η Κίνα διαθέτει πλέον 52,58 GW αιολικών, αν και δεν αναφέρεται η αντίστοιχη ισχύς για την περίπτωση των ΗΠΑ.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης ανάπτυξης των αιολικών είναι ότι το 2006 η εγκατεστημένη ισχύς ήταν μόλις 2 GW, ενώ οι στόχοι κάνουν λόγο για 100 GWτο 2015 και 200 GW το 2020. Ο Σου Γινμπιάο, αναπληρωτής διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης δικτύων της Κίνας, τόνισε σχετικά με μια δόση υπεροψίας ότι «μας χρειάστηκαν 5 χρόνια, ενώ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ χρειάστηκαν 15 χρόνια».
Παρά την αλματώδη ανάπτυξη, παραμένουν τα προβλήματα σύνδεσης των νέων έργων, γεγονός που οδηγεί σε αχρήστευση μεγάλης μερίδας της ισχύος, όπως έχουν επισημάνει στο παρελθόν φορείς του κλάδου. Ως αποτέλεσμα, το 2011 χάθηκαν 12,3 δις κιλοβατώρες παραγωγής, οι οποίες εκπροσωπούν το 16% του συνόλου της κινεζικής αιολικής παραγωγής στα βόρεια της χώρας, όπου και υπάρχει το 86,8% της εγκατεστημένης ισχύος.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου