Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Μείωση του ΕΦΚ στα Καύσιμα Ζητά η ΟΒΕ


Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος έθεσε και πάλι το αίτημα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, προκειμένου να πάρει ανάσα η αγορά και οι καταναλωτές. Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που τόσο η τιμή της αμόλυβδης, όσο και η τιμή διϋλιστηρίου έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα.
Η ΟΒΕ σημειώνει ότι από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο, ενώ «την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο».
Η Ομοσπονδία συνεχίζει λέγοντας ότι «για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της» και καταλήγει ως εξής: «Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης».
Πέρα από την φορολογία πάντως, ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει εξαπατημένος, αφού οι αυξήσεις της διεθνούς τιμής του πετρελαίου αυξάνουν πάντοτε δυσανάλογα την τιμή της αμόλυβδης σε σύγκριση με τις αντίστοιχες μειώσεις της. Αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου