Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης 30 Ημερών για τα Ιατρικά Απόβλητα της Αττικής

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα διαρκέσει 30 μέρες ενεργοποιήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ιατρικών αποβλήτων που συσσωρεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. 

Ειδικός χώρος όπου θα συγκεντρώνονται τα βιολογικά απόβλητα λειτουργεί από τις 25 Δεκεμβρίου στο ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας. Εκεί γίνεται ο έλεγχος και ο διαχωρισμός των επικίνδυνων αποβλήτων, τα οποία οδηγούνται για αποτέφρωση στη μονάδα του ΕΔΣΝΑ (Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής) το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου.


Το σχέδιο ενεργοποιήθηκε έπειτα από σειρά περιστατικών στα οποία ιατρικά απόβλητα κατάληξαν στη Φυλή μαζί με τα οικιακά σκουπίδια.

Για τη μεταφορά των αποβλήτων, οι δήμοι ζητούν βεβαίωση των νοσοκομείου για την επικινδυνότητα των αποβλήτων. Επίσης, τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να συνοδεύονται από δυο υπαλλήλους της επιτροπής διαχείρισης των νοσοκομείων μέχρι τον ειδικό χώρο απόθεσης στο ΧΥΤΑ και τον πρώτο έλεγχο.

Μετά τη λήξη της έκτακτης επιχείρησης, η οποία επιβαρύνει κυρίως τον ΕΔΣΝΑ, τα νοσοκομεία της Αττικής θα πρέπει να προσαρμοστούν στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαισίου για τα επικίνδυνα απόβλητα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου