Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Προσεχώς Ανακοίνωση Νέων Κινήτρων για τον Περιορισμό της Αιθαλομίχλης

Νέα κίνητρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης, καθώς στην κυβέρνηση διαπιστώνουν την ανάγκη για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στην ατμόσφαιρα λόγω της εκτεταμένης χρήσεως καυσόξυλων, αλλά και των θανάτων από μαγκάλια σε περιπτώσεις όπου νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.


Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε σύσκεψη των πολιτικών ηγεσιών και των επιτελείων των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΔΕΗ και του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, στη σύσκεψη των κ.κ. Στουρνάρα και Μανιάτη μετείχαν -μεταξύ άλλων- και οι κ.Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Μαυραγάνης, Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός, αλλά και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος από τα μέτρα υπέρ των ευπαθών ομάδων θα καλυφθεί αφενός από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αφετέρου από κονδύλια του προυπολογισμού 2014.

Πληροφορίες τοποθετούν αρκετά χαμηλότερα των 100 εκατ. ευρώ τις εν λόγω παρεμβάσεις.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου