Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: Η Gazprom θα Μειώσει το Επενδυτικό της Πλάνο τον Επόμενο Χρόνο

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom θα μειώσει το ποσό που σχεδιάζει να δαπανήσει σε επενδύσεις τον επόμενο χρόνο κατά περισσότερο από 20%, δήλωσε ο πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών πρακτορείων.

Η εξασθένιση της επενδυτικής δραστηριότητας «τραβάει» τη ρωσική οικονομία, η οποία φέτος εκτιμάται ότι είναι εντός στόχου για την χαμηλότερη ανάπτυξη από το 2000, όταν ο Πρόεδρος Vladimir Putin ανέλαβε την εξουσία.


Ο Medvedev δήλωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της Gazprom για το 2014 θα υπερβεί τα 800 δισ. ρούβλια (4,3 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 1,03 τρισ. ρούβλια φέτος.

Νωρίτερα φέτος, το υπουργείο Οικονομίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα επενδυτικά προγράμματα των κρατικών εταιρειών, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» τα τέλη των οργανισμών το 2014, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις και να ελαφρύνει το φορολογικό βάρος στις επιχειρήσεις, σε περιόδους σοβαρής οικονομικής επιβράδυνσης.

Το υπουργείο οικονομίας αναμένει ότι οι κεφαλαιακές επενδύσεις σε όλη τη Ρωσία θα αυξηθούν κατά 2,5% το επόμενο έτος, αφού αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% φέτος.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου