Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δεν Ανανεώνει Δύο Μακροπρόθεσμα Συμβόλαια για Ηλεκτρισμό από Συμβατικές Μονάδες η RWE

Η γερμανική RWE, μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού της Γερμανίας, δεν πρόκειται να ανανεώσει δύο μακροπρόθεσμα συμβόλαια για αγορά ενέργειας παραγόμενης με άνθρακα, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Σημειώνεται ότι στη Γερμανία, αυτού του είδους τα συμβόλαια επιτρέπουν στις εταιρείες να αγοράζουν ρεύμα από έναν παραγωγό έναντι μιας συγκεκριμένης τιμής για μια χρονική περίοδο. Οι ΔΕΚΟ, όπως η RWE, το κάνουν αυτό αν περιμένουν ότι θα είναι σε θέση να πωλούν την ενέργεια με επικερδή τρόπο, ενώ ρισκάρουν σε περίπτωση που οι τιμές υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια του συμβολαίου.

Εν προκειμένω, οι τιμές του ρεύματος στη γερμανική αγορά για αγορά μέσα στο 2014 υποχώρησαν κατά 17% φέτος, λόγω της αύξησης της παραγωγής των ΑΠΕ και της μείωσης της κατανάλωσης στο χαμηλότερο σημείο από το 2009. Η τάση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την διάβρωση της κερδοφορίας των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα ή αέριο. Κατ’ επέκταση, τα δύο συμβόλαια της RWE με την παραγωγό STEAG GmbH, τα οποία λήγουν μέσα στην επόμενη διετία, θεωρούνται πλέον μη ελκυστικά.
Τέλος, σημειώνεται ότι η RWE έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κλείσει μονάδες ισχύος 3,1 GW στη Γερμανία και την Ολλανδία, η οποίες αντιστοιχούν στο 7% του συνόλου της παραγωγής της.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου