Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Υψηλές Απώλειες για το Πετρέλαιο Μετά την Απρόσμενη Αύξηση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ

 Υψηλές απώλειες σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του American Petroleum Institute, τα οποία έδειξαν νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς και τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «πιθανή αύξηση της ζήτησης».
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 1,27 δολάρια ή 3,4% στα 36,60 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του Μπρεντ σημείωσε πτώση 3,5% στα 36,46 δολάρια/βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του American Petroleum Institute.
Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση του Bloomberg οι αναλυτές έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Αλί αλ-Ναΐμι, η Σαουδική Αραβία δεν προτίθεται να αλλάξει την τρέχουσα πολιτική της για την παραγωγή, ενώ δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανή αύξηση της ζήτησης από τους πελάτες της.
«Πρόκειται για μια αξιόπιστη πολιτική και δεν θα την αλλάξουμε» τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Ριάντ. «Θα ικανοποιήσουμε τη ζήτηση των πελατών. Δεν έχουμε πλέον τον περιορισμό στην παραγωγή. Αν υπάρχει ζήτηση, θα την ικανοποιήσουμε. Έχουμε την ικανότητα να ανταποκριθούμε στη ζήτηση», προσέθεσε.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου