Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Την Παροχή Αερίου Από την Κριμαία σε Πόλη της Ουκρανίας για «Ανθρωπιστικούς Λόγους» Διέταξε ο Πούτιν


Σε εφαρμογή μπήκε η απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για έναρξη προμήθειας φυσικού αερίου στο λιμάνι του Genichesk στην ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνος, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Κόζακ.

«Το αέριο έχει αρχίσει να ρέει από την Κριμαία προς την περιοχή του Genichesk της περιφέρειας της Χερσώνος στην Ουκρανία», ανέφερε ο Κόζακ.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε διατάξει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί παροχή φυσικού αερίου προς το Genichesk κατόπιν παράκλησης του δημάρχου της χώρας λόγω πολύ μεγάλου ψύχους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντιμίτρι Πεσκώφ.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μελέτησε την έκκληση και, από ανθρωπιστική ανησυχία, διέταξε να εξεταστεί η δυνατότητα τέτοιων προμηθειών ώστε να βοηθήσουμε τους κατοίκους του Genichevsk να αντεπεξέλθουν στο δριμύ ψύχος», σύμφωνα με τον Πεσκώφ.

Ας σημειωθεί ότι στις 2 Ιανουαρίου, στο Genichesk, η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα η δυναμικότητα παραγωγής του πεδίου φυσικού αερίου στο Strelkovoye ήταν περιορισμένη. Έτσι, η πίεση στο σύστημα παροχής αερίου της πόλης ελαττώθηκε σημαντικά, με συνέπεια να μείνουν χωρίς αέριο πάνω από 1.500 καταναλωτές.

Η περιοχή του Genichesk προμηθεύεται αέριο από το πεδίο του Strelkovoye, ωστόσο τον χειμώνα καταναλώνει επιπλέον ποσότητες που προέρχονται από την Κριμαία.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου