Πώς ήταν το κλίμα στη Μεσόγειο όχι μόνο τους προηγούμενους αιώνες αλλά και πριν
χιλιάδες χρόνια; Ποιές αλλαγές έχουν πρόσφατα παρατηρηθεί τις τελευταίες
δεκαετίες σε βασικές κλιματικές παραμέτρους , όπως η βροχόπτωση και η
θερμοκρασία σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου; Τι προβλέπουν τα κλιματικά
μοντέλα για την περιοχή μας για τα επόμενα 50-100 χρόνια. Τι αλλαγές θα
υπάρξουν στο κλίμα , ποιές είναι οι πιθανές επιπτώσεις;
Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν ερευνητές να απαντήσουν στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. (MEDCLIVAR 2016). Παρουσιάζονται πάνω από 200 εργασίες από ένα πλήθος πανεπιστημίων, από το Μαρόκο , την Ισπανία, την Ιταλία ως την Τουρκία και το Ισραήλ.
Πρόκειται για μια διεπιστημονική προσέγγιση του κλίματος της Μεσογείου στο
παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν ερευνητές να απαντήσουν στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. (MEDCLIVAR 2016). Παρουσιάζονται πάνω από 200 εργασίες από ένα πλήθος πανεπιστημίων, από το Μαρόκο , την Ισπανία, την Ιταλία ως την Τουρκία και το Ισραήλ.
Στο συνέδριο συμμετέχουν και προσφέρουν τις γνώσεις από το επιστημονικό τους πεδίο ερευνητές από ένα πλήθος ειδικοτήτων: μετεωρολόγοι, κλιματολόγοι, ωκεανογράφοι, παλαιοντολόγοι, υδρογεωλόγοι, γεωχημικοί, παλαιοβοταναλόγοι, γεωλόγοι, σπηλαιολόγοι, φιλόλογοι-ιστορικοί .
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκε σε δύο νέους ερευνητές για τις σημαντικές πρωτότυπες εργασίες τους το βραβείο του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) εις μνήμη του καθηγητή Μαριολόπουλου (WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award). Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Μαριολοπούλειου Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος ακαδημαϊκός Χρ. Ζερεφός.
(http://meteorologiko.blogspot.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου