Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τζάκρη: Το Φυσικό Αέριο Επεκτείνεται στην Πόλη των Γιαννιτσών

Από το γραφείο της υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιας για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη, ανακοινώθηκε ότι η πόλη των Γιαννιτσών συμπεριελήφθη στις περιοχές στις οποίες η ΔΕΠΑ προγραμματίζει στην πρώτη φάση του πενταετή σχεδιασμού της την εγκατάσταση δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περιοχή, η οποία αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης ενεργειακής επένδυσης των τελευταίων χρόνων στην χώρα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών.»

Η επέκταση αναμένεται να έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς η χρήση του φυσικού αερίου για τη θέρμανση των κατοικιών είναι τουλάχιστον κατά 30% φθηνότερη σε σχέση με το πετρέλαιο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κατά 100% επιχορήγηση του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων χρήσης σε ευπαθείς ομάδες, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των Γιαννιτσών να μειώσουν σημαντικά τα έξοδα για τη θέρμανση των κατοικιών τους.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, «κατά την περίοδο των κατασκευών για την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου αναμένεται να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Από αυτές, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), οι περισσότερες θα είναι θέσεις εργατοτεχνιτών, χειριστών, ανειδίκευτων εργατών και υπαλλήλων γραφείου.»

Η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης των δικτύων διανομής στην πόλη των Γιαννιτσών προβλέπεται για το β΄ εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον πενταετή σχεδιασμό της ΔΕΠΑ.

Στην β΄ φάση δε της επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου προγραμματίζεται η ένταξη και άλλων περιοχών του Νομού Πέλλας.

Η κυρία Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, καθώς τα οφέλη που αναμένονται για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής των Γιαννιτσών από την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του κόστους θέρμανσης των νοικοκυριών, η μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις, τα αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και οι νέες θέσεις εργασίας.
 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου