Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ιράν: Δεν Έχουμε Πρόθεση να Κλείσουμε Συμφωνία στην Αλγερία

Το Ιράν δεν είναι πρόθυμο να παγώσει την παραγωγή του στα τρέχοντα επίπεδα και δεν επιθυμεί να σφυρηλατήσει συμφωνία με άλλους μεγάλους παραγωγούς αργού κατά τις διαπραγματεύσεις στην Αλγερία αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας σύμφωνα με το Bloomberg.
Το Ιράν θέλει να αυξήσει την παραγωγή αργού σε τέσσερα εκατ. βαρέλια την ημέρα, τόνισε ο υπουργός Bijan Namdar Zanganeh, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, με ημερήσια παραγωγή στα 3,6 εκατ. βαρέλια τον περασμένο μήνα, θα συζητήσει με τα άλλα μέλη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ Ενέργειας και είναι πιθανό το καρτέλ να φτάσει σε επίσημη συμφωνία για την προσφορά τον Νοέμβριο, πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.
«Δεν είναι στην ατζέντα μας να φτάσουμε σε συμφωνία αυτές τις δύο ημέρες», δήλωσε ο Zanganeh, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε εδώ για το Φόρουμ και για μια συμβουλευτικού τύπου ανεπίσημη συνάντηση του ΟΠΕΚ, για να ανταλλάξουμε απόψεις. Όχι κάτι παραπάνω».
Η απόφαση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα καλλιέργησε εικασίες ότι μπορεί το καρτέλ να είναι έτοιμο να παρεκκλίνει από την εδώ και δύο χρόνια πολιτική του, βάσει της οποίας αντλεί πετρέλαιο χωρίς περιορισμούς. Η πολιτική αυτή κατάφερε να πλήξει τους αντιπάλους, αλλά ταυτόχρονα έστειλε τις τιμές σε ελεύθερη πτώση.
Φτάνοντας στην Αλγερία, οι υπουργοί των μελών του Οργανισμού υποβάθμισαν την προοπτική μιας συμφωνίας. Επιπλέον, το Ιράν απέρριψε την περασμένη εβδομάδα πρόταση της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την οποία το βασίλειο θα μείωνε την παραγωγή αν το Ιράν «πάγωνε» τη δική του στα τρέχοντα επίπεδα.

Πηγή euro2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου