Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τη Στήριξη τους στον Γιάννη Τσιρώνη και στην Ελληνική Κυβέρνηση Δηλώνουν οι Πράσινοι Ευρωβουλευτές

Την αμέριστη στήριξη στον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων Sven Giegold από τη Γερμανία και Ernest Urtasun από την Καταλονία, σε θεσμική συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο σήμερα το πρωί.
Ο Γιάννης Τσιρώνης ανήκει στους Οικολόγους Πράσινους, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, της τέταρτης σε δύναμη ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία. Ως εκ τούτου το γεγονός ότι στη νέα κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος έχει ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια των εθνικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στο Eurogroup, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι εξέδωσαν σωρεία ανακοινώσεων στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης μετά και από συντονισμένες ενέργειες της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν και τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου (συντονίστρια), Κώστας Καλογράνης και Κώστας Λουκέρης. Οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το Υπουργείο και την κυβέρνηση στην προοπτική της οικολογικής μεταστροφής της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Στη κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, τόσο με την ομάδα την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα των Πράσινων, όσο και με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ ΓιάννηςΤσιρώνης ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων για τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου του και για τους βραχυπρόθεσμους και μακροχρόνιους πολιτικούς σχεδιασμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Τσιρώνης θα συνοδέψει τον Sven Giegold και τον Ernest Urtasun μαζί με την συν-Πρόεδρο των Γερμανών Πράσινων Simone Peter, στις συναντήσεις που θα έχει με τον Πρωθυπουργ ό Αλέξη Τσίπρα, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου