Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Νέα Μεγάλη Παραγγελία για τη Siemens από την Pattern Development για την Αμερικανική Αγορά



Την εκτέλεση μιας νέας παραγγελίας από την Pattern Energy Group LP ( Pattern Development) ανέλαβε η Siemens. Στο πλαίσιο της παραγγελίας, θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει 87 ανεμογεννήτριες για το έργο “ Logans Gap Wind” στις ΗΠΑ. Το έργο, συνολικής ισχύος 200 MW, βρίσκεται στην κομητεία Comanche του Τέξας και θα παράγει καθαρή ενέργεια για 50.000 νοικοκυριά στο Τέξας, σε ετήσια βάση. Οι ανεμογεννήτριες SWT-2.3-108 που θα χρησιμοποιηθούν, έχουν ονομαστική ισχύ 2,3 MW η καθεμία. 

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει μέσα στο έτος, ενώ η έναρξη των λειτουργιών του αιολικού πάρκου αναμένεται για το φθινόπωρο του 2015. Ταυτόχρονα με την παραγγελία, υπογράφηκε και σύμβαση παροχής υπηρεσιών σέρβις και συντήρησης, με στόχο να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία των ανεμογεννητριών.
Το Logans Gap, το οποίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή Fort Worth του Ντάλας, είναι το τέταρτο αιολικό έργο που αναπτύσσεται στο Τέξας και ανήκει στην Pattern Energy Group, Inc. ( Pattern Energy). Η ενέργεια που θα παράγεται από αυτές τις ανεμογεννήτριες αποτελεί μέρος των άνω των 1.200 ανεμογεννητριών που έχει ήδη εγκαταστήσει η Siemens στην Πολιτεία του Τέξας. Το έργο “ Logans Gap” είναι το δωδέκατο έργο που υλοποιούν από κοινού η Siemens και η Pattern Development στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Πουέρτο Ρίκο και τη Νότια Αμερική. Τα ατρακτίδια των ανεμογεννητριών θα συναρμολογηθούν στη μονάδα της Siemens στο Hutchinson του Κάνσας. Τα πτερύγια, μήκους 53 μέτρων το καθένα, θα κατασκευαστούν στη μονάδα παραγωγής πτερυγίων της Siemens στο Fort Madison της Αϊόβα.
«Είμαστε περήφανοι που η Siemens συνεργάζεται με την Pattern Development γι’ αυτό το έργο, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία μας στον κλάδο των αιολικών έργων στην Αμερικανική ήπειρο», δήλωσε ο Markus Tacke, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων της Siemens. «Η Pattern Development είναι ένα σημαντικός και έμπιστος πελάτης, έχοντας αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να προσφέρει καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεργασία μας με την εταιρεία», συμπλήρωσε.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου