Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Πρώην Υψηλόβαθμο Στέλεχος της Alstom ο Νέος CEO της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA)


Ο Giles Dickson είναι, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της EWEA, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας. Πριν τη συνεργασία του με την EWEA, ο ήταν Αντιπρόεδρος Διεθνών Δημοσίων Υποθέσεων της Alstom, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης στην Μεγάλη Βρετανία για 15 χρόνια.
Ο Dickson, 48 ετών, έρχεται στην EWEA με το εφόδιο της επαρκούς εμπειρίας και της γνώσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, καθώς υπήρξε επικεφαλής των διαπραγματεύσεων εκ μέρους της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ηνωμένου Βασιλείου στις Βρυξέλλες, καθώς είχε την αρμοδιότητα για το περιβάλλον, ενώ επέβλεπε, επίσης, και τις σχέσεις της Alstom με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για τα ζητήματα αυτά. Επίσης, είχε κατά καιρούς λάβει διάφορες θέσεις στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ενώ έχει υπηρετήσει και στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μαδρίτη.
«Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στην EWEA, μία ένωση με τόσο υψηλή θέση στις Βρυξέλλες και όχι μόνο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής ενέργειας και για τον ενεργειακό τομέα», δήλωσε από την πλευρά του ο Giles Dickson.

Και πρόσθεσε: «Η αιολική ενέργεια έχει κεντρική θέση στην επίτευξη των στόχων της Ενεργειακής Ένωσης της ΕΕ. Οι εν εξελίξει συνομιλίες για τις αγορές ηλεκτρισμού, η διαχείριση της περαιτέρω εξάπλωσης των ΑΠΕ και η αναμόρφωση του συστήματος δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων αποτελούν “κλειδιά” που διασφαλίζουν ότι η αιολική βιομηχανία μπορεί να παίξει το δικό της ρόλο. Εντωμεταξύ, στη σύνοδος κορυφής για το κλίμα στο Παρίσι θα φανεί η αυξημένη φιλοδοξία για τις ΑΠΕ σε όλο τον κόσμο με νέες ευκαιρίες για μία ενεργό ευρωπαϊκή αιολική βιομηχανία. Προσβλέπω στο να ηγηθώ της EWEA και να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της EWEA, Δρ. Markus Tacke, δήλωσε: «Ο Giles Dickson φέρνει έναν πλούτο εμπειριών στην ένωση αυτή με ένα διακεκριμένο background στη βιομηχανία και τη δημόσια διοίκηση. Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί του και στο να μοιραστούμε πολλές επιτυχίες στο μέλλον».

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου