Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σκουρλέτης: Διαχωρισμός ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ με Διαφύλαξη του Δημόσιου Χαρακτήρα τους


Το σενάριο της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ έχει αποκλειστεί από τις συζητήσεις με τους θεσμούς, υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Συγκεριμένα, ερωτηθείς σχετικά με την εύρεση ισοδυνάμων για να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης είπε απάντησε ότι στις τελευταίες συζητήσεις που έγιναν με τους εκπροσώπους των θεσμών «συμφωνήσαμε πως δεν κινούμαστε με βάση το σενάριο της ιδιωτικοποίησης». 
Όπως επισημαίνει, «επιδιώκουμε τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, διαφυλάσσοντας τον δημόσιο χαρακτήρα και των δύο».
Σε ό,τι αφορά τον αγωγό TAP και την πρόοδο του έργου, ο κ. Σκουρλέτης είπε οι συζητήσεις «βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο», ωστόσο προσέθεσε ότι «κληρονομήσαμε μια συμφωνία που δεν εξασφάλιζε τα αναμενόμενα οφέλη για τη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζω τελικά πως αρκετά πράγματα θα βελτιωθούν και θα προχωρήσουμε».
Σχετικά με τις ξένες επενδύσεις στη χώρα και απευθυνόμενος εμμέσως και στην Eldorado Gold, ο υπουργός τονίζει ότι οι «ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι, η χώρα μας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία, βεβαίως αποδεχόμενοι τους νόμους που ισχύουν στην Ελλάδα».
«Είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό απ' όλους», σημειώνει.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου