Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πρόταση του ΥΠΕΝ για τη Δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής Διαχείρισης των Διασυνοριακών Λεκανών


Πρόταση για τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής διαχείρισης των διασυνοριακών λεκανών με τη συμμετοχή και των εμπλεκόμενων χωρών έχει καταθέσει στα συναρμόδια υπουργεία η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Αυτό ανακοίνωσε ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, καθηγητής Ιάκωβος Γκανούλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο περιθώριο του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για τους υδατικούς πόρους "EUROPE INBO 2015", στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο που στοχεύει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων και την εφαρμογή της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής πολιτικής, φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χωρά μας, σε συνεργασία του Διεθνούς Δικτύου Οργανισμών Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (International Network of Basin Organizations -INBO) με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΝ, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων(ΚΕΟΔΥ) του ΑΠΘ και με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ.

Το Δίκτυο ΙΝΒΟ ιδρύθηκε το 1994 ως πρωτοβουλία δημόσιων οργανισμών με κοινή στόχευση την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Πρόκειται για έναν θεσμό Μη Κυβερνητικού χαρακτήρα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων, με βασικό προσανατολισμό την ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των γειτονικών χωρών. 


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου