Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας


Με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας Henk Kamp συναντήθηκε την Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας  της ΕΕ από την Ολλανδία την 1η Ιανουαρίου, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι και τα ενεργειακά θέματα.

Ο κ. Kamp συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Caspar Veldkamp, τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Gerbert Kunst και την πολιτική σύμβουλο Bente Becker. 


Η συνάντηση εντάσσεται στη διαδικασία της προετοιμασίας της Ολλανδίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιανουάριο του 2016, αμέσως μετά τη λήξη της λουξεμβουργιανής Προεδρίας στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Kamp ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, τις προτεραιότητές της και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ενεργειακό τοπίο αυτή την περίοδο. Επεσήμανε ότι η ολλανδική Προεδρία θα ασχοληθεί εκτενώς με τα ενεργειακά ζητήματα.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, με αναφορές στους αγωγούς φυσικού αερίου, τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τον ρόλο του κράτους ως εγγυητή στο τομέα της ενεργειακής ασφάλειας και προμήθειας.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου