Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ξεπέρασαν τις Προσδοκίες τα Έσοδα της General Electric - Αποδίδει η Νέα Στρατηγική της Εταιρείας


Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα και τα κέρδη της General Electric το γ΄ τρίμηνο του 2015. Βασική αιτία των καλύτερων του αναμενομένου επιδόσεων της αμερικανικής εταιρείας αποτέλεσε η βελτίωση των κερδών στις βασικές βιομηχανικές της δραστηριότητες.
Πλέον η GE εφαρμόζει μία νέα στρατηγική σύμφωνα με την οποία εστιάζει, πλέον, στην αεροπορία, την ενέργεια και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ αποσύρεται από χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του εν λόγω σχεδίου αποτέλεσε η συμφωνία πώλησης, αυτή την εβδομάδα, του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων leasing και εμπορικού δανεισμού που διατηρεί στις ΗΠΑ στην Wells Fargo.
Συνολικά, η GE ανακοίνωσε κέρδη 2,51 δισ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή, ενώ πριν από ένα χρόνο εμφάνιζε κέρδη 3,54 δισ. δολαρίων ή 35 σεντς ανά μετοχή.
Εάν αφαιρεθούν οι ειδικές χρεώσεις, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 29 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα υποχώρησαν 1% στα 31,68 δισ. δολάρια. Ας σημειωθεί ότι αναλυτές που απάνησαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν λειτουργικά κέρδη για την General Electric στα 26 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 28,57 δισ. δολαρίων.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου