Η υπουργός τόνισε, παράλληλα, ότι από κοινού με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Καραβασίλη και σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής παρακολουθείται η περιοχή για να αποτραπούν προσπάθειες καταπάτησης.
«Το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα ότι 'τέρμα οι καταπατήσεις στις δασικές εκτάσεις' και σε αυτό είμαστε άτεγκτοι», είπε η κ. Μπιρμπίλη. Διευκρίνισε, τέλος, ότι «στην περίπτωση που υπάρξουν αυθαίρετα στην ανατολική Αττική μετά την ψήφιση του νόμου, θα κατεδαφιστούν».
«Από την επόμενη εβδομάδα πιάνουμε δουλειά», είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θ.Μωραΐτης, αναφερόμενος στο φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου για την αναδάσωση 100.000 στρεμμάτων στην Αττική, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Θέλουμε, τη συνεργασία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των δήμων, των κοινοτήτων, των συνδέσμων και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Πάνω από όλα, όμως, θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, των εθελοντών», είπε ο κ. Μωραΐτης.
Ενημέρωσε, τέλος, ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, το αργότερο, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο για τη διαδικασία υλοποίησης των έργων αναδάσωσης (δημοπρατήσεις ή άλλες διαδικασίες).
«Προστασία του περιβάλλοντος χωρίς ενεργή συμμετοχή των πολιτών δεν νοείται», είπε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης.
Πηγή tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου