Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, στο Γυμνάσιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσηςτου Δήμου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, στο Γυμνάσιο Καμινίων, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα.

Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης τοποθετείται στην είσοδο σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Πειραιά, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Οι μαθητές του κάθε σχολικού συγκροτήματος έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά και γυάλινα φιάλες, που συγκέντρωσαν είτε στο σπίτι τους είτε στο σχολείο κατά την καθημερινή τους κατανάλωση. Ως επιβράβευση για τη συμμετοχή στην ανακύκλωση, προσφέρεται ανταποδοτικό κίνητρο για κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία. Έτσι, οι μαθητές κατανοούν ότι οι άδειες συσκευασίες, δεν είναι σκουπίδια αλλά είναι υλικά που έχουν αξία.

Οι μαθητές, στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης, έχουν την επιλογή είτε να παραλάβουν το προσφερόμενο κουπόνι ανταποδοτικού κινήτρου για δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα, είτε να δωρίσουν τη σχετική αξία υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης και απένειμε τα δώρα του διαγωνισμού στους τυχερούς νικητές.

To Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, περιλαμβάνει:

1) Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, σε κεντρικά σημεία της πόλης

2) Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης μεταλλικών & πλαστικών συσκευασιών, εντός σχολικών συγκροτημάτων

3) Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, σε επιλεγμένα σχολικά συγκροτήματα

4) Ειδικές δράσεις για συλλογή χαρτιού/χαρτονιού από εμπορικά καταστήματα, με χρήση press containers

Τονίζεται, ότι το 2009 στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Δήμο Πειραιά, ανακτήθηκαν:

- 16.249.305 συσκευασίες ή

- 1.160.186,84 κιλά συσκευασιών

Σημειώνεται ότι το 2009 υπήρξε αύξηση συλλεγόμενων ποσοτήτων συσκευασιών κατά 187,61%, σε σχέση με το 2008.

Πηγή econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου