Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Με την ενέργεια των κυμάτων!

Ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει την ηλεκτροδότηση ως και 15 εκατ. κατοικιών θα μπορούσε να παραχθεί με τη βοήθεια των κυμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να αναζητεί νέους, πιο οικολογικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας.


Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας Λόρδος Χαντ, η εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας θα μπορούσε να προσφέρει καθαρή και ασφαλή ενέργεια που θα περιόριζε σημαντικά την εκπομπή ρύπων, ενώ παράλληλα θα άνοιγε νέες θέσεις εργασίας και δρόμους για την εξαγωγή της παραχθείσας ενέργειας.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ενέργεια που προέρχεται από τη θάλασσα θα μπορούσε να περιορίσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 70 εκατ. τόνους ως το 2050 και να ανοίξει περίπου 16.000 νέες θέσεις εργασίας, με το ένα τέταρτο αυτών να ανήκουν στον τομέα εξαγωγών.

«Η εκμετάλλευση της ενέργειας των θαλασσών μας θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προσφέρουμε καθαρή, πράσινη, ασφαλή και αξιόπιστη ενέργεια» δήλωσε ο Λόρδος Χαντ στο Στάνγκφορντ Λοχ, στο Νόρθερν Αϊλαντ, όπου φιλοξενείται ο πρώτος σταθμός στον κόσμο που μετατρέπει την κυματική ενέργεια σε ατμό.

Πηγή tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου