Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

«Φύτεψε ένα δέντρο»


Tο Sani Resort, πέρα από τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και προσφερόμενες υπηρεσίες του, είναι ευλογημένο με μια απαράμιλλη φυσική ομορφιά την οποία θέλει να προστατέψει και να διατηρήσει. Για το λόγο αυτό, η ΣΑΝΗ ΑΕ έχει δεσμευτεί σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο άσκησης των δραστηριοτήτων της, τόσο για το καλό των επόμενων γενεών όσο και για την αναβάθμιση της παραθεριστικής εμπειρίας των επισκεπτών.

Τον Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου, το Sani Resort, με τη βοήθεια των πελατών του και του σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου» Θεσσαλονίκης, φύτεψε 3.300 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος «Φύτεψε ένα δέντρο», σε μια προσπάθεια αναδάσωσης των περιοχών της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Έτσι, στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης, σε σημείο που κάηκε πολλαπλές φορές και δεν θα μπορούσε να αναβιώσει από μόνο του, φυτεύτηκαν 1500 πεύκα, 500 κερκίς, 300 Δρυς-Βελανιδιές, 200 όρκοι, 400 πικροδάφνες και 400 σπάρτα. Τον περασμένο χειμώνα, το 2008/9, το Sani Resort φύτεψε περισσότερα από 2.500 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος αναδάσωσης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Φύτεψε ένα δέντρο»

Κατά την αναχώρησή τους από το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες μπορούν να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα «Φύτεψε ένα δέντρο» καταβάλλοντας 1 ευρώ, το οποίο το Sani Resort δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει σε έργα αναδάσωσης. Το 2009, από τις συνεισφορές των επισκεπτών συγκεντρώθηκαν 8.500 ευρώ και το Sani Resort διπλασιάζει κάθε ευρώ που συνεισφέρουν οι πελάτες. Η ομάδα του Sani «υιοθετεί» τη φυτεμένη περιοχή και θα φροντίζει τα δέντρα για δύο ολόκληρα χρόνια, ποτίζοντάς τα και αντικαθιστώντας όσα δεν ρίζωσαν, ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι τα δενδρύλλια βαδίζουν σταθερά στο δρόμο προς την ανεξαρτησία - το κλειδί για μια επιτυχή δενδροφύτευση. Το Sani Resort εργάζεται υπό την καθοδήγηση των «Φίλων του Πρασίνου», ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες του τομέα δασολογίας και γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου