Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Φωτοβολταικά: ρεκόρ ισχύος στη Γερμανία

Η επικεφαλής του τμήματοςηλιακής ενέργειας, του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος Κάριν Φράιερ, μιλώντας σε συνέδριο τουEuroforum, αναφέρθηκε στο ρεκόρ νέας ισχύος 3,000μεγαβάτ, το οποίο σημειώθηκε πέρυσι και πρόκειται να καταρρίψει το 2010, η αναμενόμενη επιπλέον εγκατεστημένη ισχύς 5,000μεγαβάτ από φωτοβολταικά, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η Φράιερ απέδωσε την εκρηκτική αυτή ανάπτυξη, στη σπουδή των επενδυτών να προλάβουν τη μείωση κατά 16% των επιδοτήσεων, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Η Γερμανία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά φωτοβολταικών με συνολική εγκατεστημένη ισχύ9,000 μεγαβάτ στα τέλη του 2009 και τη δημιουργία περίπου 58,000 θέσεων εργασίας, μέσα στην περασμένη δεκαετία.

Επίσης, διευκρίνισε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, πριν τεθεί σε ισχύ η μείωση των κρατικών επιδοτήσεων.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε την ηγετική θέση στην τεχνολογία και τις θέσεις εργασίας , αλλά από την άλλη, δεν θέλουμε να οδηγήσουμε σε υπερθέρμανση την παγκόσμια αγορά. Οφείλαμε να προχωρήσουμε στη διόρθωση».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η νομοθετική πράξη θα δυσκολέψει τον ανταγωνισμό των γερμανικών εταιρειών με τους ασιάτες κατασκευαστές, ειδικά μετά τη μείωση του 16% από την 1η Ιουλίου, θα ακολουθήσει και νέα μείωση 11% με 13%, τον Ιανουάριο του 2011.

Πηγή econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου