Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σκοτείνιασε η Θεσσαλονίκη στην «Ώρα της Γης»

Στη Θεσσαλονίκη ο κεντρικός δήμος, οι δήμοι Καλαμαριάς και Μηχανιώνας, αλλά και αρκετοί ακόμη, συμμετείχαν και φέτος στην « Ώρα της γης». Στο σκοτάδι βυθίστηκαν επίσης, ο λευκός πύργος, τα κάστρα, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα Τείχη, ο πύργος του Τριγωνίου και η Πινακοθήκη.

Επίσης, ο δήμος Καλαμαριάς κατέβασε τους διακόπτες στα τέσσερα δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί των οδών Κομνηνών, Μεταμορφώσεως, Καραμαούνα και Εθνικής Αντιστάσεως 128, όπως και στο κτίριο του Πολιτιστικού Οργανισμού.

"Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση", δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ενθουσιώδης όμως, ήταν η συμμετοχή και των απλών πολιτών. Σε όλο το νομό όταν το ρολόι έδειξε 8.30' ακριβώς, παρατηρητές του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας έβλεπαν από ψηλά τα φώτα να σβήνουν από άκρη σε άκρη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Ελλάδα έρχεται τρίτη ανάμεσα στις 115 χώρες που συμμετείχαν στη φετινή "Ώρα της Γης". Συνολικά 247 δήμοι, κοινότητες και νομαρχίες δήλωσαν ηλεκτρονικά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, αν και σύμφωνα με τη WWF, η συμμετοχή κορυφώνεται συνήθως την τελευταία ημέρα.

Δηλώσεις με αφορμή την "Ώρα της γης"¨έκανε ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ σε Μακεδονία και Θράκη, Αναστάσιος Μιζαμίδης αναφέροντας πως "Κεντρικός στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ είναι η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Για να τον πετύχει έχει ξεκινήσει την πραγματοποίηση επενδύσεων 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών θερμοηλεκτρικών μονάδων της με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και για τη δυναμική επέκταση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".

Πηγή enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου