Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ενώνοντας την Ευρώπη: Επενδύσεις 50 Δις στα Δίκτυα Ενέργειας, Μεταφορών και Πληροφορίας


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για ένα σχέδιο που θα χρηματοδοτήσει με 50 δις ευρώ τα δίκτυα μεταφορών, ενέργειας και πληροφορίας της Ευρώπης. Οι επενδύσεις αυτές στις υποδομές πρόκειται, σύμφωνα με την Κομισιόν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο. 
Το σχέδιο ονομάζεται «Ενώνοντας την Ευρώπη» και θα χρηματοδοτήσει έργα όπως οι ευρυζωνικές συνδέσεις, οι καθαρές μεταφορές και η χρήση των ΑΠΕ στα πλαίσια της στρατηγικής του 2020. Επιπρόσθετα, οι επενδύσεις στα ενεργειακά δίκτυα θα οδηγήσουν σε ένα πιο ενσωματωμένο ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο θα περιορίσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το εξωτερικό και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια.
Παράλληλα με το σχέδιο αυτό, η Επιτροπή προωθεί και την έκδοση ειδικών χρηματοδοτικών μηχανισμών με την ονομασία «Europe 2020 Project Bond Initiative», ώστε να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας.
Ο Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σχετικά: «Το σχέδιο Ενώνοντας την Ευρώπη και το σχέδιο χρηματοδότησης δείχνουν καθαρά την προστιθέμενη αξία που μπορεί να έχει η Ευρώπη. Οι προτάσεις αυτές θα βοηθήσουν να γίνουν οι δρόμοι, τα ενεργειακά δίκτυα, οι αγωγοί και οι συνδέσεις διαδικτύου που είναι τόσο σημαντικά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Καλύπτουμε τους αδύναμους κρίκους στα ευρωπαϊκά δίκτυα, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καλύπτονταν. Η επένδυση αυτή θα παράγει ανάπτυξη και δουλειές, κάνοντας ταυτόχρονα πιο εύκολη τη μετακίνηση και την εργασία για εκατομμύρια Ευρωπαίους».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου