Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Περιφερειακή Ένωση Μακεδονίας: Υψηλή η Επιβάρυνση από το Πετρέλαιο Θέρμανσης


Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 18 Οκτωβρίου 2011 αναφορικά με τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Ζητούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Στη πλαίσιο αυτό η Δυτική Μακεδονία δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως για παράδειγμα με την Κρήτη τη στιγμή που ο χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες με θερμοκρασίες συχνά πολύ χαμηλές και κάτω του μηδενός.
2. Τονίζουμε ότι μία νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει αφάνταστα τα νοικοκυριά και να οδηγήσει λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, χιλιάδες πολίτες σε εξαθλίωση.
3. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί το κόστος θέρμανσης τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και στα δημοτικά και δημόσια κτίρια με αποτέλεσμα μια περαιτέρω μείωση των εσόδων της αυτοδιοίκησης.
4. Απαιτούμε να ληφθεί επιτέλους υπόψη στις αποφάσεις του Υπουργείου ότι στην περιφέρεια με τoν υψηλότερο δείκτη ανεργίας της χώρας, μια επιπλέον επιβάρυνση στο κόστος θέρμανσης θα οδηγήσει στην εξαθλίωση μια σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου