Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Η Ευρώπη να Έχει Ηγετικό Ρόλο στις Κλιματικές Διαπραγματεύσεις»


Η Ε.Ε. θα πρέπει να εμφανιστεί ηγετική στην κλιματική διάσκεψη του Ντουρμπάν και να υποστηρίξει την επέκταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο πέρα από το 2012, όπως τονίζει η Περιβαλλοντική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου σε νέα της απόφαση. Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν επίσης ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα επωφεληθεί από έναν στόχο άνω του 20% για τη μείωση των ρύπων.
Η σχετική απόφαση της Επιτροπής πέρασε με 53 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 3 απόντες. Πλέον, θα τεθεί ενώπιον του Κοινοβουλίου στις 15 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της συνδιάσκεψης του Ντουρμπάν για το κλίμα, στη Νότια Αφρική.
Σκοπός των ευρωβουλευτών είναι να αποφευχθεί ένα κενό μετά το 2012, δίχως να υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη που να ρυθμίζει τις εκπομπές ρύπων. Για το λόγο αυτό, προτείνουν την παράταση της διάρκειας ζωής του Πρωτοκόλλου του Κιότο.
Επίσης, η επιτροπή τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός διεθνούς ταμείου ύψους 100 δις ευρώ για την υλοποίηση «πράσινων» έργων στις αναπτυσσόμενες χώρες, στο οποίο η Ευρώπη θα συμμετέχει με 30 δις ευρώ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου