Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κομισιόν: Ένας Χρόνος Θα Χρειαστεί για την Εξέταση των Εγγράφων της Gazprom


Οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. θα χρειαστούν ένα χρόνο προκειμένου να αναλύσουν όλα τα έγγραφα που δήμευσαν κατά τη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα ευρωπαϊκά γραφεία της Gazprom, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Ανατόλι Γιανόβσκι.
«Ανακοίνωσαν ότι θα πάρει ένα χρόνο», τόνισε ο κ. Γιανόφσκι, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι ευρωπαϊκές αρχές θα δράσουν εντός των περιθωρίων του νόμου. Επίσης, θύμισε ότι η Ε.Ε. και η Ρωσία διαθέτουν αρκετές συμφωνίες για τη μεταξύ τους συνεργασία σε νομικά ζητήματα.
Θυμίζουμε πως τον Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε ελέγχους σε εταιρείες που ασχολούνται με την παροχή, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου, ανάμεσά τους οι θυγατρικές της Gazprom σε Γερμανία, Λιθουανία και Τσεχία. Αντικείμενο των ερευνών ήταν να διερευνηθεί κατά πόσο οι εν λόγω εταιρείες προχωρούσαν σε πρακτικές αντίθετες με την πολιτική περί ανταγωνισμού της Ε.Ε. Στην πράξη, οι αναλυτές θεωρούν πιθανό να έγιναν οι έφοδοι ως αντίποινα για την έφοδο των ρωσικών αρχών στα γραφεία της ΒΡ πριν από δύο περίπου μήνες.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου